У iOS 16.1 з’явиться можливість видалення вбудованої програми Apple Wallet

    202

    Apple представила оновлення тестових версій iOS 16.0 beta 7 та iPadOS 16.1 beta 1. І, хоча в жодному з оновлень немає важливих змін, схоже, скоро Apple дозволить користувачам за бажанням видаляти програму Wallet, починаючи з iOS 16.1.

    За даними розробника, реліз iPadOS 16 відбудеться пізніше, ніж iOS 16. Остання, як очікується, буде представлена ​​найближчими тижнями, а версія для планшетів вийде вже у вигляді iPadOS 16.1 пізніше восени. При цьому ОС для планшетів є найближчою родичкою iOS і дозволяє отримати уявлення про те, чого можна очікувати від iOS 16.1. Зокрема, в коді бета-складання iPadOS 16.1 дослідники виявили згадку про те, що користувачі зможуть видаляти додаток Wallet, який використовується у всіх сучасних iPhone за умовчанням і не підлягає видаленню.

    Wallet дозволяє керувати квитками, посадковими талонами, електронними ключами та банківськими картками, доданими через Apple Pay. Поки користувачі не можуть видалити програму з iPhone.

    Як повідомляє портал 9to5mac, висока ймовірність, що рішення про можливість видалення Apple Wallet може бути прийняте через підвищену увагу регуляторів до даної технології. Раніше цього року Євросоюз випустив т.зв. “Заяву про заперечення”, в якій розкритикував Apple за обмеження використання NFC лише власною платіжною платформою. Крім того, у липні юридична агенція Hagens Berman подала позов проти Apple у зв’язку з фактичним примусом банків до прийняття Apple Pay для обслуговування користувачів iPhone та Apple Watch.

    В iOS 16 вже відзначені деякі послаблення для мінімізації уваги з боку регуляторів, юристів та громадськості. Зокрема, заявлено про майбутню можливість використання Apple Pay у сторонніх браузерах. Крім того, Apple анонсувала, що функція Tap to Pay на iPhone дозволить використовувати смартфон як платіжний термінал для оплати з будь-яких пристроїв, оснащених NFC. Крім того, у попередніх бета-версіях iOS 16 з’явилася можливість видаляти програми Find My, Health та Clock.

    Джерело: 9to5Mac



    • інші новини