Китай збирається розширити сферу використання цивільних безпілотників

    59

    Адміністрація цивільної авіації Китаю (CAAC) оприлюднила план подальшого розвитку країни у галузі цивільних безпілотних літальних апаратів. Регулятор має намір розширити використання безпілотників у логістиці всередині міст, а також використовувати їх для далеких вантажоперевезень.

    У плані CAAC озвучено різні цілі, яких країна хоче досягти до 2025, 2030 та 2035 років. Передбачається оптимізація нормативних вимог та розширення пропускної спроможності повітряного простору для цивільних безпілотників.

    Декілька китайських компаній вже не перший рік вивчають можливості використання дронів і роботизованих автономних доставників у містах. Однак на практиці їх впровадження відбувається дуже повільно через нормативні перешкоди та високий рівень залежності від кур’єрів-людей.

    Однією з основних цілей CAAC є «підвищення міжнародної конкурентоспроможності Китаю в галузі безпілотної авіації». Регулятор має намір дотримуватись міжнародних правил та стандартів, щоб Китай в кінцевому рахунку став світовою державою цивільної авіації. Опублікований CAAC план відкритий для публічного обговорення до 5 вересня.

    Джерело: Reuters



    • інші новини