Пентагон хоче перевести військові супутники на лазерний оптичний зв’язок

    131

    Такий зв’язок вважається більш безпечним.

    DARPA, підрозділ Пентагону, що займається дослідженнями та розробками, працює над лазерним оптичним зв’язком. Агентство працює над створенням взаємопов’язаної мережі каналів для швидкого та безпечного зв’язку між військовими, цивільними та комерційними космічними об’єктами.

    За даними видання, у роботі бере участь кілька космічних компаній, у тому числі SpaceX Ілона Маска, яка розробляє елементи управління та взаємодії військових супутників із цивільними та комерційними. Також задіяні Telesat, SpaceLink, Viasat та Amazon Kuiper.

    Інша компанія, SpaceLink, працює над угрупуванням із чотирьох оптичних (також званих лазерних) супутників ретрансляції даних, які зможуть забезпечити швидший зв’язок із супутниками на низькій навколоземній орбіті.

    Плановане угруповання SpaceLink розроблене таким чином, щоб воно могло підключатися до будь-якого супутника на низькій навколоземній орбіті і безпосередньо передавати дані на наземну станцію. Лазерний зв’язок також надійніший, оскільки використовує набагато вужчий промінь, ніж радіозв’язок, і його важче перехопити.

    Система SpaceLink сумісна з системами оптичного зв’язку, що створюються як DARPA, так і Агентством космічного розвитку SDA, що дозволяє узгоджувати технологію з потребами уряду та військових.

    Джерело: fastcompany.com



    • інші новини