Як вирахувати, що вашим Google-акаунтом хтось користується

    276

    Рекомендується оновлювати паролі не рідше одного разу на три місяці, але якщо раптом з’явилися підозри, що хтось користується вашим обліковим записом, то ознайомтеся з порадами експерта, що робити в цьому випадку.

    Буває, що користувачі самі діляться даними від свого облікового запису з близькими, найчастіше для загального доступу до цифрової інформації. Але іноді доступ отримують сторонні люди, ще гірше шахраї. Тоді потрібно вживати термінові заходи для захисту своїх даних.

    Як же визначити, що доступ до вашого облікового запису Google отримали сторонні?

    Зазвичай вбудований захист від Google передбачає двофакторну автентифікацію, яка сигналізує про входи з різних IP. Або ви можете самі перевірити останні входи в будь-який момент часу.

    Увійшовши до розділу в обліковому записі Google, пройдіть по ланцюжку: Керування — Безпека — Ваші пристрої — Керування всіма пристроями.

    Далі ви побачите перелік пристроїв, з яких зафіксовано вхід до вашого облікового запису протягом останніх 8 днів. Список може бути великий, але необхідно перевірити тільки гаджети. Ви швидко зрозумієте, якщо якийсь пристрій вам не знайомий.

    Тоді потрібно натиснути на цей пристрій у списку, і перевірити інформацію про його геолокацію та дату входу. Буває так, що користувач входив із чужого комп’ютера та забув про це. Але якщо вхід підозрілий, і ви не маєте до нього відношення, то зробіть таке:

    • натисніть “Вийти” з облікового запису;
    • введіть новий пароль у розділі: Безпека — Вхід до облікового запису Google – Пароль.

    Експерти настійно рекомендують змінювати паролі не рідше ніж раз на 3 місяці, що дозволить вам убезпечити свої дані від шахраїв.

    Джерело: cursorinfo.co.il