В Xiaomi розробили MiGu – пристрій, який дозволить керувати розумним будинком силою думки

    179

    Китайський гігант побутової електроніки Xiaomi розповів про пристрій, який у майбутньому дозволить керувати функціями розумного будинку за допомогою мозкових хвиль, простіше кажучи, силою думки. Пристрій під назвою MiGu став найкращим проєктом у рамках хакатону, проведеного компанією серед своїх працівників.

    Пристрій, що нагадує обруч, який одягається на голову, обладнується трьома датчиками, які виробляють вимірювання різниці потенціалів, складаючи таким чином електроенцефалограму користувача. На опублікованому компанією у китайській соцмережі Weibo відео пристрій підключається до смартфону, який демонструє показники вимірюваних електроенцефалографом мозкових хвиль.

    Для розшифровки сигналів мозку використовують алгоритми штучного інтелекту, які інтерпретують значення тих чи інших команд. Це в перспективі дозволить підключати Xiaomi MiGu до системи розумного будинку та використовувати команди з пристрою для керування пов’язаними з ним побутовими приладами.

    Крім систем розумного будинку, автори проєкту пропонують використовувати пристрій і для забезпечення безпеки на дорогах: електронна «пов’язка» на голову може служити як датчик втоми водія. Це означає, що пристрій дозволить також запобігати автомобільним аваріям.

    Джерело: theregister.com



    • інші новини