Запуск першого корейського місячного орбітального модуля відклали – виникли проблеми з ракетою SpaceX

    135

    Виконання першої корейської місії, що передбачає відправлення на місячну орбіту космічного модуля, буде відкладено щонайменше на два дні через необхідність додаткового технічного обслуговування ракети компанії SpaceX. Про це заявило південнокорейське Міністерство науки та інформаційних технологій.

    Місячний орбітальний модуль Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO), також відомий як Danuri, спочатку мав відправитися до Місяця на ракеті Falcon 9 компанії SpaceX. Старт планувався з майданчика на мисі Канаверал у США наступної середи, о 2:20 за Києвом.

    Міністерство заявило, що пуск переноситься на той самий час, але тепер уже у п’ятницю. За даними корейських чиновників, SpaceX повідомила про відміну пуску, з’ясувавши під час чергової перевірки, що необхідне додаткове технічне обслуговування.

    678-кілограмовий Danuri вже знаходиться у космічному центрі у Флориді, ведеться передпольотна підготовка. Корейський інститут аерокосмічних досліджень розраховує, що орбітальний модуль досягне Місяця і почне польоти навколо супутника Землі в грудні і продовжуватиме їх протягом року, до грудня 2023 року, проводячи заплановані дослідження.

    Джерело: Korea Times