Китайська ракета може неконтрольовано впасти на Землю

    126

    Китайське космічне агентство готується до запуску модуля “Веньтянь”, який має відбутися у неділю, 24 липня. Важка ракета Long March 5B має стартувати з космодрому Веньчан на Хайнані та доставити до китайської космічної станції “Тяньгун” новий модуль.

    Варто наголосити, що при здійсненні попередніх запусків китайські ракети неодноразово абсолютно неконтрольовано падали на Землю. Це спричиняло загрозу життям людей та завдавало збитків.

    Чи може китайська ракета нашкодити людям?

    Ракета Long March 5B досягає 53 метрів у висоту, а її вага становить понад 848 тонн. Минулий запуск закінчився неконтрольованим падінням ракети в Індійський океан, неподалік Мальдів. На щастя тоді обійшлося без жертв.

    Однак 20 травня 2020 року уламки вже другої ракети впали в Африці та зруйнували кілька будинків місцевих мешканців. На щастя ніхто з них не постраждав. Важливо зауважити, що під час падіння ракети Long March 5B на Землю далеко не усі її частини згоряють у атмосфері.

    Взагалі ймовірність того, що від уламка ракети постраждають люди, дуже мала. А все через те, що велика частина поверхні Землі покрита океаном, а величезні частини суші не заселені. Водночас ризики падіння частин ракети на заселені людьми регіони все ще присутній, а розрахувати точні місця падіння не так просто.

    Розвиток Китайської космічної станції

    Із запуском та розміщенням модуля “Веньтянь” космічна станція буде наполовину завершена, але багато вчених-астрофізиків переживають, що і цей політ може закінчитися невдало для китайської ракети.



    • інші новини