У Японії спроєктують житлові модулі для Місяця та Марса, здатні імітувати земну гравітацію

    286

    Кіотський університет Японії спільно з корпорацією Kajima Construction розроблять проєкт будівель, придатних для колонізації Місяця та Марса у майбутньому. При цьому особлива увага приділятиметься вкрай важливому для життєзабезпечення аспекту штучній гравітації.

    Відомо, що тривалий вплив невагомості та/або низької гравітації негативно впливає на організми людей. Для боротьби з несприятливими ефектами японські дослідники вирішили відтворити аналог земної гравітації у позаземних будовах. Як повідомляється, вчені пропонують використовувати конструкцію, що обертається навколо своєї осі – за аналогією з центрифугою за рахунок відцентрової сили буде генеруватися еквівалент земної гравітації.

    При будівництві будуть застосовувати як матеріали, що доставляють із Землі, так і місцеві природні ресурси. Дослідники очікують, що висота будови може досягати 200 або навіть 400 м, а діаметр — 200 м. При цьому, крім житлової зони на чужих планетах, будуть створюватися аналоги земної екосистеми, що імітують земні екоелементи, включаючи море та ліси.

    Джерело: reuters.com