NASA запустить дві ракети для пошуку планет

    377

    НАСА запускає дві місії зі збирання вимірів ультрафіолетового світла, щоб спробувати зрозуміти, що робить атмосферу планети придатною для життя.

    NASA запустить дві зондуючі ракети з півночі Австралії у першій половині липня, щоб допомогти астрономам зрозуміти, як зоряне світло впливає на атмосферу планети, повідомило NASA минулого тижня.

    Ці ракети підуть за іншими ракетами, які вже були запущені в рамках дослідження, щоб зрозуміти, як зоряне світло впливає на здатність планети підтримувати життя.

    Запуски ракет будуть спрямовані на дві зірки, схожі на Сонце, розташовані недалеко від земного Сонця, Альфа Центавра A і B, через їхнє ультрафіолетове світло, яке необхідне для життя в дуже специфічних кількостях. Занадто велика кількість ультрафіолетового світла може зруйнувати атмосферу, пояснили в NASA.

    “Ультрафіолетове випромінювання Сонця зіграло свою роль у тому, що Марс втратив свою атмосферу, а Венера перетворилася на сухий, безплідний ландшафт”, – сказав астроном Університету Колорадо Браян Флемінг.

    “Нам потрібно зрозуміти зірки, щоб зрозуміти будь-які планети, які ми там знайдемо”, – сказав інший астроном Університету Колорадо Кевін Франс.

    Джерело: cursorinfo.co.il



    • інші новини