SpaceX і NASA відклали місію CRS-25 щодо доставки вантажів на МКС до 14 липня

    215

    Компанія SpaceX та Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) призначили нову дату для виконання відкладеної місії CRS-25, у ході якої вантажний корабель SpaceX Dragon буде відправлений до МКС за допомогою ракети-носія Falcon 9. У NASA заявили, що тепер запуск відбудеться не раніше 14 липня.

    Раніше цього місяця NASA і SpaceX оголосили, що відкладають виконання місії CRS-25 після реєстрації високого рівня парів ракетного палива гідразину під час заправки ракети. Спочатку було заявлено, що виконання місії відбудеться не раніше 28 червня, потім не раніше 11 липня для того, щоб усунути причину високого рівня випаровування палива всередині системи.

    28 червня NASA написала про те, що тепер запуск відбудеться не раніше 14 липня через перевірки корабля Dragon і можливі ремонти і заміни будь-яких компонентів, які могли постраждати через випаровування гідразину. Крім діагностики, пов’язаної з проблемами з ракетним паливом, SpaceX висловила намір замінити основні парашути на Dragon, тому може бути проведена і докладніша інспекція раніше встановлених модулів з куполами.

    Відповідно до назви, місія CRS-25 стане двадцять п’ятим польотом автоматичного вантажного корабля Dragon на МКС на замовлення NASA. Це буде вже третя місія цього екземпляра Dragon, який літав у космос у грудні 2020 та серпні 2021 року.

    Джерело: space.com