В Ізраїлі розробляють цифровий залізний купол

    230

    Новий голова Національного кіберуправління розкрив деталі нового проєкту у сфері кібербезпеки.

    Новий голова Національного кіберуправління Ізраїлю Габі Портной представив новий проєкт свого відомства щодо створення «цифрового залізного бані» для захисту цивільних веб-сайтів.

    Про це повідомляє Israel National News.

    Кравець, говорячи про регіональні кібератаки, заявив, що «Іран став великим гравцем у кіберпросторі, поряд з ХАМАС і «Хізбаллою». Ми бачимо їх, ми знаємо, як вони працюють, і ми готові їх зупинити».

    Кравець представив роботу свого відділу на конференції Cyber ​​Week, що проходила в Тель-Авівському університеті. За словами Портного, система має унікальну структуру для захисту держави. Ми переходимо від парадигми, що дивиться на нападника, до парадигми, яка дивиться на громадянський тил».

    Говорячи про типи зловмисників, він сказав: «Список зловмисників на кіберарені розширився і також включає нових зловмисників, атакуючі групи, філії країн, злочинні організації, окремих осіб і багато іншого».

    Кравець представив нове рішення, яке просуває відомство: «Нам потрібен цифровий «Залізний купол» на благо громадян Держави Ізраїль. «Кіберкупол» — наш новий флагманський проєкт щодо посилення кіберзахисту всієї економіки».

    «У проекті використовуватимуться нові механізми. Значною мірою Cyber ​​Dome є новим проактивним підходом до прогнозування та зупинки атак, який поєднує в собі технології великих даних та штучний інтелект», — заявив він.

    Кравець також представив розширення інструментів та їх впровадження у критичні інфраструктури. Насамкінець він сказав, що «тільки завдяки співпраці — між країнами, компаніями з кіберзахисту, академічними колами, урядом та органами безпеки — ми можемо захистити себе в кібервійні».

    Джерело: israelnationalnews.com