США закриють доступ до американських технологій компаніям, які підтримують росію

    74

    За підсумками саміту G7 США анонсували запровадження нових санкцій щодо росії. Окрім іншого, планується посилити тиск у технологічному та напівпровідниковому секторах — пропонується створити механізм вторинних санкцій для компаній, які підтримують рф.

    США зазначають, що введені санкції дуже ефективні. У прес-релізі зазначено, що “за кілька місяців експорт США до росії, у тому числі критично важливих технологій, необхідних для утримання збройних сил, скоротився приблизно на 97%”.

    І США не мають наміру зупинятися на досягнутому: «Ефективність наших заходів з часом лише зростатиме». Зокрема, у повідомленні Білого дому йдеться про вторинні санкції для компаній, які підтримують росію — їм закриють доступ до товарів із американськими технологіями.

    «Міністерство торгівлі США зробить перші кроки проти компаній, які підтримують росію, додавши кілька таких компаній з усього світу до чорного списку, тим самим заборонивши цим компаніям купувати товари та технології американського походження, такі як напівпровідники», — йдеться у заяві Білого дому.

    Джерело: whitehouse.gov



    • інші новини