У Chrome для iOS з’явився менеджер паролів та інші функції захисту даних користувача

    81

    Розробники браузера Chrome продовжують робити його зручнішим для користувачів. На цей раз у версії браузера 104 для платформи iOS з’явилася функція менеджера паролів, покращений режим безпечного перегляду, а також інструмент сповіщення користувача у випадку, якщо його облікові дані будуть скомпрометовані.

    Багато нових функцій у Chrome для iOS вже досить давно присутні у версії браузера для платформи Android. Наприклад, до них відноситься менеджер паролів, який використовує дані, що зберігаються в браузері, для автоматичної авторизації в різних додатках і сервісах. На додаток до цього користувачам пристроїв на базі iOS та iPadOS стала доступна функція Enhanced Safe Browsing, яка після активації перевірятиме відвідувані сайти щодо їх безпеки. Chrome також повідомить користувача, якщо виявить, що його облікові дані були скомпрометовані та знаходяться у відкритому доступі.

    Нововведення, якого ще немає Android-версія, – це автоматичне відкриття стартової сторінки при повторному запуску Chrome. Якщо користувач під час перегляду контенту на деякий час згорнув програму і не користується нею, то при повторному відкритті браузер автоматично відобразить стартову сторінку. Передбачається, що такий підхід «спростить перегляд контенту, початок нового пошуку або повернення до перегляду найчастіше відвідуваних сайтів». При необхідності можна легко повернутися до взаємодії з вкладками, що недавно переглядаються. Згідно з наявними даними, аналогічне нововведення незабаром з’явиться в Chrome для Android.

    Ще розробники покращили вбудований перекладач, який тепер більш точно визначає мову тексту на сторінці, що переглядається. Він також може автоматично перекладати сторінки, якщо це відповідає перевагам користувача. Деякі зміни, спрямовані на те, щоб зробити взаємодію з інтерфейсом Chrome зручнішим, торкнулися меню браузера.

    Джерело: engadget.com



    • інші новини