Instagram зможе визначати вік за фотографіями користувачів

    155

    Поширюються правила реєстрації користувачів у мережі Instagram. Тепер кожен новий обліковий запис перевірятиметься на відповідність його власника заявленому віку, який має бути не менше тринадцяти років.

    Відповідно до правил реєстрації в соціальній мережі Instagram користувачам має бути не менше 13 років. Однак до цього часу компанія не дуже прагнула стежити за виконанням цієї вимоги. Більше того, до 2019 року при відкритті нового облікового запису навіть не ставилося питання про рік народження.

    Наразі компанія заявила, що має намір стежити за дотриманням правил реєстрації і для цього запускає нову функцію. За допомогою сканування зображення обличчя користувачів (під час відео-селфі) штучний інтелект визначатиме вік користувача.

    Розробником цієї програми є стороння компанія Yoti. Це відома компанія, що спеціалізується на онлайн-перевірці віку та ідентифікації, а її послугами користуються британські та німецькі цифрові регулятори.

    За допомогою автоматичної системи Yoti визначити вік стане простіше: потрібно буде відправити відео, яке пройде машинну перевірку, та буде винесено вердикт щодо відповідності заявленому віку.

    Після закінчення процедури тестування система буде інтегрована в алгоритм реєстрації.

    Джерело: cursorinfo.co.il