Нове оновлення Apple виправить одну з найдратівливіших речей в Інтернеті

    207

    Apple має намір представити нову функцію для обходу CAPTCHA, тому користувачам iPhone не доведеться натискати на зображення або розшифровувати дивно намальовані слова, щоб довести, що вони люди.

    Майбутнє оновлення компанії, iOS 16, має нову функцію в програмі «Налаштування» під назвою «Автоматична перевірка». Коли цю функцію увімкнено, iCloud автоматично та конфіденційно перевірятиме пристрій та Apple ID під час використання інших програм.

    Apple заявляє, що замінює CAPTCHA “токенами приватного доступу”. Використовуючи їх, сервери можуть вимагати токени з криптографічним підписом, що підтверджують, що користувач пройшов автентифікацію.

    Як і в iOS, Apple заявляє, що ця нова функція з’явиться в MacOS Ventura і зараз впроваджується в бета-версії. Параметр буде автоматично увімкнено за замовчуванням.

    «Fastly та Cloudflare – це дві CDN, які розробляють стандарти Privacy Pass і вже зробили доступними свої послуги емітента. Інші постачальники CAPTCHA, служби веб-хостингу та CDN також зможуть запускати емітентів токенів, які працюватимуть із пристроями Apple», – йдеться у повідомленні Apple.

    Як і Apple, Fastly каже, що Google та Cloudflare також допомогли розробити та стандартизувати технологію.

    Люди, які дбають про конфіденційність, стурбовані тим, що відбувається з даними, які вони надають для рішення CAPTCHA… Людям з налаштуваннями перегляду, орієнтованими на конфіденційність, надається безліч підказок, щоб подумати над цими питаннями – вони часто стикаються з ще більшою кількістю CAPTCHA, ніж звичайні користувачі.

    Джерело: independent.co.uk



    • інші новини