NASA провела генеральну репетицію пуску місячної ракети NASA SLS

    195

    Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США продовжує підготовку до реалізації місії Artemis 1, у рамках якої буде проведено безпілотний запуск ракети Space Launch System та корабля Orion. Поки що інженери NASA завершили проведення дводенного комплексу випробувань, у рамках якого носій та корабель заправляли кріогенним паливом.

    Крім заправки баків у ході випробувань, які розпочалися минулими вихідними, було відрепетировано багато етапів, що передують старту ракети, включаючи зворотний відлік. Зазначається, що під час заправки баків паливом фіксувався витік водню. Проте було ухвалено рішення продовжити заправку, але зворотний відлік довелося зупинити раніше запланованого.

    Тепер інженерам NASA потрібно кілька днів, щоб підготувати ракету та мобільну пускову платформу до транспортування з майданчика 39B Космічного центру імені Кеннеді у складальний цех, де технічні фахівці займуться перевіркою систем носія після серії випробувань. Нинішні випробування є останньою перевіркою перед запуском ракети в космічний простір.

    У рамках місії Artemis 1 космічна ракета Space Launch System виведе в космос корабель Orion, який має здійснити політ навколо Місяця та повернутися на Землю. Наступний етап передбачає, що у політ навколо Місяця вирушить корабель з екіпажем. На завершальному етапі NASA планує висадити на поверхню супутника Землі астронавтів.

    Джерело: space.com