Південна Корея повторить спробу запуску ракети Nuri у вівторок після невдачі минулого тижня

    202

    Південна Корея знову розмістила розроблену власними силами ракету Nuri на стартовому майданчику в Космічному центрі Наро лише через кілька днів їєпісля невдалої спроби відправити її в космос із вантажем супутників на борту – старт було скасовано в останній момент.

    Корейський інститут аерокосмічних досліджень (KARI) заявив, що Nuri, також відома як KSLV-II, пройде всі передстартові перевірки вже ввечері. За даними місцевої влади, старт відбудеться завтра о 14:00 за місцевим часом, хоча точний час запуску при необхідності можуть змінити.

    Триступенева ракета повинна була відправитися в космос вже досить давно, але спочатку запуск відкладався через погодні умови, а минулого тижня її довелося прибрати безпосередньо зі стартового майданчика через технічний збій датчика в баку з окислювачем.

    Якщо пуск все ж таки відбудеться, це буде вже другий політ даної моделі після запуску Nuri, що частково вдався, в жовтні — у тому випадку ракета майже досягла мети, але її двигун третього ступеня перестав працювати на 46 секунд раніше запланованого, внаслідок чого вона злетіла на 700 км. але не змогла вивести макет супутника на орбіту.

    У новій ракеті як корисне навантаження служать 1,3-тонний макет супутника, а також кілька супутників з меншою масою, включаючи чотири малогабаритні моделі, розроблені південнокорейськими університетами в дослідницьких цілях.

    З 2010 року Корея інвестувала у проект Nuri близько $1,8 млрд. Ракета розроблялася власними коштами на своїй території з використанням власних ресурсів. До 2027 року країна планує ще 4 запуски ракет класу Nuri у рамках плану розвитку власної космічної програми.

    Джерело: koreatimes.co.kr



    • інші новини