Марсохід Perseverance виявив шматок власного теплового покривала за 2 км від місця посадки

    1646

    Минулого понеділка марсохід Perseverance сфотографував блискучий сріблястий об’єкт між двома каменями на дні картера Єзеро, в якому ровер проводить наукові дослідження з самого моменту посадки в лютому 2021 року. Об’єкт явно не марсіанського походження – Perseverance привіз його з собою із Землі.

    Оператори ровера пояснили походження об’єкта в твіттері Perseverance від самого марсохода:

    «Моя команда помітила щось несподіване: це шматок теплового покривала, який міг з’явитися в момент мого спуску, в 2021 році мене посадив реактивний блок».

    «Цей блискучий шматок фольги є частиною теплового покривала – матеріалу, який використовується для контролю температур. Несподівано було знайти його тут: я здійснив посадку за 2 км звідси. Цей шматок викинуло сюди тоді чи його здуло вітром?», – запитав марсохід у наступному твіті , доклавши збільшене фото об’єкта.

    Марсіанські апарати вже не вперше показують нам обладнання, яке допомогло Perseverance зробити успішну посадку: 19 квітня гелікоптер Ingenuity пролетів над тепловим щитом і парашутом марсохода, зробивши їхні фотографії. Perseverance шукає на Марсі ознаки стародавнього життя і збирає зразки, які згодом вирушать на Землю. Фахівці місії впевнені, що кілька мільярдів років тому в Єзеро були озеро та дельта річки, а отже, кратер – ідеальне місце для виконання завдання.

    Джерело: space.com



    • інші новини