Пошкодження кабелю в Єгипті на кілька годин дало збої в роботі мережі по всьому світу

    121

    Доступність багатьох інтернет-сервісів на деякий час постраждала внаслідок збоїв, що розпочалися на Близькому Сході та в Азії, а пізніше поширилися буквально на весь світ. За даними OVHcloud, збої спостерігалися 7 червня з 12:24 по 15:00 UTC.

    Кабельна система Asia-Africa-Europe-1 (AAE-1) протяжністю 25 тис. км з’єднує Південно-Східну Азію з Європою, її фрагмент пролягає по суші біля Єгипту, де вона, судячи з усього, і була ушкоджена. За даними експертів, це викликало перебої з інтернетом на сході Африки, на Близькому Сході та в Азії, включаючи Пакистан, Сомалі, Джибуті та Саудівську Аравію. Після цього проблеми розпочалися й у інших регіонах.

    Експерти стверджують, що інцидент стався десь на території Єгипту — якби було пошкоджено підводний фрагмент, на ремонт пішли б дні. Незвичайність ситуації в тому, що паралельно перебої спостерігали і користувачі кабельної системи SEA-ME-WE 5. Остання, мабуть, якимось чином пов’язана з AAE-1, хоча теоретично такого бути не повинно.

    Через війну проблеми поширилися далеко межі Близького Сходу та Азії. Відомо, що, крім клієнтів Google Cloud, постраждали клієнти сервісів AWS та Microsoft та інших популярних платформ в Азії, Африці, Австралії, Європі, Північній та Південній Америці. На даний момент проблеми вирішені, але експерти все ще розбираються у причинах інциденту.

    Джерело: theregister.com