У ЄС узгоджено єдиний стандарт зарядних пристроїв

    85

    Телефони, планшети та всі електронні пристрої в Євросоюзі з 2024 року будуть розраховані під стандартний зарядний пристрій та матимуть роз’єм USB Type-C.

    Мобільні телефони, планшети та будь-які інші гаджети в Євросоюзі матимуть єдиний стандарт зарядних пристроїв, починаючи з 2024 року.

    Таке рішення ухвалили на засіданні Європарламенту, на якому були присутні 27 країн, учасниць ЄС.

    “До кінця 2024 року USB Type-C буде визнаний єдиним зарядним портом, який підходить абсолютно для всіх телефонів, планшетів, камер, навушників, смарт-годинників та інших”, – таке рішення затвердили у вівторок представники парламенту та Ради ЄС.

    Мета Євросоюзу – знизити кількість електронних відходів, полегшити життя власників пристроїв, підвищити екологічність продукції.

    За цими правилами, користувачам не потрібна буде інша зарядка щоразу, коли вони придбають ще один електронний пристрій. Адже можна використовувати те, що застосовується вже на іншому гаджеті.

    Мобільні телефони в ЄС, електронні книги, планшети, фотокамери, навушники, гарнітури повинні бути оснащені портом USB Type-C, причому не важливо від якого виробника.

    Навіть ноутбуки вирішено адаптувати до цих вимог, але для них узгоджено перехідний період до 40 місяців після набуття чинності новими правилами.

    Ці зміни дозволять повторно використовувати пристрої для заряджання, а також скоротять витрати власників гаджетів на 250 млн. євро на рік, оскільки не потрібно купувати нові зарядні пристрої.

    Утилізовані зарядні пристрої займають величезну нішу у відходах людства приблизно 11 тисяч тонн на рік.

    Підлаштовуючись під рішення Євросоюзу, Apple має намір запустити iPhone без роз’єму Lightning, замість якого з’явиться USB-C. Таким чином, вдруге за існування компанії буде змінено порт зарядки.

    Джерело: cursorinfo.co.il



    • інші новини