В Україні створили онлайн-бібліотеку обкладинок світових ЗМІ про Україну

    100

    WeAreUkraine.info, англомовний репозиторій правди про Україну та повномасштабне вторгнення Росії в Україну, створили першу онлайн-бібліотеку шпальт з матеріалами про Україну, які виходили з 24 лютого 2022 року.

    Команда англомовного проєкту розпочала збір обкладинок з перших днів війни, аби одразу відстежувати, які новини потрапляють на перші шпальти світових ЗМІ, збирати історичні заголовки та матеріали видань, які гучно та у різний креативний спосіб висловили підтримку України, а також бачити наративи про висвітлення вторгнення Росії на територію України.

    За 100 днів війни, на сайті вже зібрано та опубліковано понад 3 761 обкладинок 151 світових медіа з 39 країн 20 мовами світу.

    За посиланням можна знайти добірку обкладинок англійською, французькою, німецькою, іспанською, італійською та іншими мовами, обравши відповідну країну, медіа та проміжок часу.

    Така бібліотека дозволяє не лише зібрати інформацію для історії, але і вчасно відстежувати частину інформаційних матеріалів, які з’являються у друкованих медіа та присутні на вулицях міст Європи та світу. Бібліотеку вдалося зібрати завдяки команді WeAreUkraine.info у партнерстві з компанією Looqme.