Китай відправив до космосу трьох астронавтів для будівництва орбітальної станції

    290

    Китай запустив ракету з трьома астронавтами для завершення будівництва нової космічної станції, яка за масою становить приблизно п’яту частину МКС.

    Китай відправив трьох астронавтів із шестимісячною місією для завершення робіт на своїй постійній орбітальній космічній станції, повідомило в неділю Китайське пілотоване космічне агентство.

    Екіпаж Shenzhou-14 проведе на станції Tiangong шість місяців, протягом яких він спостерігатиме за додаванням двох лабораторних модулів до основного житлового відсіку Tianhe, який був запущений у квітні 2021 року.

    Вчора о 10:44 ранку (02:44 GMT) з Центру запуску супутників Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю стартувала ракета Long March-2F з космічним кораблем Shenzhou-14, або «Божественною судиною», і трьома астронавтами.

    Місію очолює командир 43-річний Чень Дун, до нього приєдналися астронавти 43-річний Лю Ян та 46-річний Цай Сючже. Вони житимуть і працюватимуть на космічній станції близько 180 днів, а потім повернуться на Землю в грудні.

    Будівництво космічної станції, яке завершиться до кінця року та стане важливою віхою у тридцятирічній космічній програмі Китаю, вперше затвердженої у 1992 році.

    Завершення будівництва споруди, що за масою становить приблизно п’яту частину Міжнародної космічної станції (МКС), є предметом гордості простих китайців і знаменує 10-річчя голови Сі Цзіньпіна на посаді лідера правлячої Комуністичної партії.

    Джерело: cursorinfo.co.il