Китай вивів на орбіту три тестові супутники зв’язку

    136

    Декілька днів тому Китай здійснив виконання місії з виведення на низьку навколоземну орбіту Землі трьох тестових супутників зв’язку. Згідно з наявними даними, цей пуск проводився в рамках програми Піднебесної зі створення власного супутникового угруповання для надання послуг широкосмугового доступу до Інтернету.

    Для доставки супутників зв’язку до космічного простору використовувалася двоступінчаста ракета-носій «Чанчжен-2С», яка стартувала з майданчика космодрому «Цзюцюань» у пустелі Гобі 20 травня о 13:30 за київським часом. Згідно з наявними даними, всі три апарати, виведені на орбіту в рамках цієї місії, призначені для проведення низки випробувань телекомунікаційних технологій у космосі.

    За даними джерела, два супутники було розроблено компанією Changguang Satellite Technology Co., яка спеціалізується на створенні супутників дистанційного зондування та входить до складу Китайської академії наук (CAS). Третій апарат створено компанією Aerospace Dongfanghong Satellite Co., що входить до складу Китайської академії космічних технологій (CAST), яка є великим розробником та виробником супутників.

    На даний момент відомо, що Китай планує сформувати на низькій навколоземній орбіті супутникове угруповання з 13 тис. апаратів, які будуть використовуватися для широкосмугового доступу в інтернет. Цей проєкт має стати відповіддю Піднебесної на аналогічні програми західних компаній, такі як SpaceX Starlink та OneWeb.

    Джерело: space.com