Україна може відмовитися від проведення Євробачення-2023

    408

    В Україні зареєстрували петицію щодо відмови від проведення Євробачення в 2023 році.

    На думку автора звернення Олексія Радчука, проводити наступний пісенний конкурс в Україні «категорично недоречно».

    «Сьогодні Україна переживає найстрашніші часи, щодня ми прощаємось з дорогоцінними життями наших співвітчизників, заплакані очі та неосяжне горе панує вже 3-й місяць. Всі ми віримо у перемогу України, але навіть через рік буде недоречним проведення музичного конкурсу на території нашої країни. Зараз всі сили нашого народу і кошти держави можуть бути направлені лише на допомогу нації, відбудову втраченого житла, лікування постраждалих та відновленням інфраструктури. Не закривайте очі! Проводити музичний конкурс є категорично недоречним і в повній мірі лицемірним!», – йдеться у тексті петиції.

    На момент написання новини звернення набрало усього 2 голоси з 25000 необхідних. Триває збір підписів, залишилося ще 92 дні.

    У свою чергу міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко не сумнівається, що Україна зможе на найвищому рівні провести наступний пісенний конкурс.

    Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania виграв конкурс Євробачення-2022 в італійському місті Турин. За правилами конкурсу, наступного року захід має проводити країна-переможець.



    • інші новини