Blue Origin відклала туристичний політ на кораблі New Shepard через технічну проблему

    146

    Аерокосмічна компанія Blue Origin оголосила про перенесення місії NS-21, в рамках якої 20 травня до космічного простору мала відправитися чергова група туристів. Причиною такого рішення стала проблема технічного характеру, яку було виявлено під час перевірки систем корабля New Shepard.

    «Під час остаточної перевірки корабля ми виявили, що одна із резервних систем New Shepard не відповідає нашим очікуванням щодо якості. З метою обережності ми відкладаємо запуск NS-21, спочатку запланований на п’ятницю», – йдеться у повідомленні Blue Origin.

    Нову дату пуску ще не було оголошено. Очевидно, це відбудеться після того, як інженери Blue Origin вивчать причини виникнення виявленої несправності та усунуть її.

    У рамках місії NS-21 у коротку подорож до суборбітального простору вирушить група з шести осіб. Це буде п’ятий туристичний політ New Shepard за весь час та другий цього року. Цього разу до складу екіпажу увійшли Еван Дік (Evan Dick) (для нього цей політ стане другим на кораблі New Shepard), Катя Ечазаррета (Katya Echazarreta) (стане першою уродженкою Мексики, що побувала в космосі), Хеміш Хардінг (Hamish Harding), Віктор Корреа Хеспанья (Victor Correa Hespanha), Джейсон Робінсон (Jaison Robinson) та Віктор Весково (Victor Vescovo).

    Весь політ на кораблі New Shepard триває близько 10 хвилин. За цей час капсула з екіпажем піднімається на висоту близько 106 км, за рахунок чого туристи на короткий відрізок часу потрапляють у невагомість. Після цього капсула повертається в атмосферу і здійснює посадку завдяки парашутній системі.

    Джерело: Space



    • інші новини