Пентагон розповів про 400 інцидентів з НЛО – жоден не вказує на інопланетян

    654

    Створений для відстеження непізнаних повітряних явищ (Unidentified Aerial Phenomena – UAP, термін прийшов на зміну поняттю НЛО або UFO) підрозділ Пентагону зібрав близько 400 звітів про різні інциденти, але жоден з них не вказує на існування позаземного життя. Про це повідомив офіційний представник відомства на слуханнях у Конгресі.

    Цей показник привів Скотт Брей (Scott Bray), заступник директора військово-морської розвідки США, який дав свідчення на присвячених питанню UAP слуханнях, організованих Комітетом з розвідки Палати представників. Вперше більш ніж за 50 років подібні слухання у Конгресі проводились у публічному форматі.

    Зростання кількості повідомлень пан Брей пояснив зростаючою популярністю дронів і простих майларових (фольгованих) повітряних куль, а також зростаючою довірою громадськості до подібних повідомлень. Багато інцидентів залишаються незрозумілими, але й докази присутності надприродних та позаземних сил також відсутні.

    Черговий виток інтересу громадськості до теми непізнаних повітряних явищ породила публікація New York Times від 2017 року — тоді видання розповіло про секретну програму Пентагону, присвячену розслідуванню подібних інцидентів. У результаті в структурі ВМФ США було створено профільний підрозділ, і слухання, що пройшли напередодні, по суті, виявилися перевіркою його роботи.

    Як приклад UPO пан Брей продемонстрував два відео. На одному з них, знятому з кабіни літака ВМС, був відображений якийсь сферичний об’єкт, що рухається до оператора. Відео було дуже коротким, лише кілька секунд, і представник відомства сказав, що у багатьох випадках фахівцям справді доводиться обмежуватися такими мізерними матеріалами для аналізу.

    На іншому записі, зробленому через прилад нічного бачення, було знято миготливий трикутний об’єкт — відео тривалий час ставило аналітиків у глухий кут, але через кілька років при спостереженні безпілотників був зроблений запис, на якому виявилося аналогічне зображення. Наразі аналітики впевнені, що дрон був і на вихідному відео, а трикутна форма об’єкта на записі пояснюється оптичними ефектами.

    Зазначається, що після публічного засідання було закрите, під час якого представники Пентагону поділилися з Конгресом секретною інформацією.

    Минулого року Пентагон також опублікував доповідь, присвячену невідомим повітряним явищам, в якій перерахував п’ять найчастіших пояснень цих феноменів:

    1. об’єкти, що створюють перешкоди для авіаційних приладів;
    2. атмосферні природні явища;
    3. надсекретні технології США;
    4. технології «імовірних противників» США – Китаю та Росії;
    5. «інше» — решта, що не змогли пояснити фахівці.

    Особливий інтерес громадськості викликає, звісно, ​​остання категорія. Пан Брей підкреслив, що фахівці також найактивніше працюють у цьому напрямі. Проте всі розглянуті ними матеріальні свідоцтва однозначно вказують на земне походження об’єктів.

    Джерело: The Verge



    • інші новини