SpaceX вивела на орбіту чергову партію супутників Starlink і посадила перший ступінь ракети Falcon 9

    801

    Аерокосмічна компанія SpaceX продовжує активно нарощувати чисельність супутникового угруповання Starlink, призначеного для забезпечення широкосмугового доступу до інтернету. У рамках цієї діяльності вчора ракета носій Falcon 9 доставила на орбіту чергову партію супутників. Перший ступінь ракети вкотре здійснив м’яку посадку.

    Пуск ракети Falcon 9 з 53 супутниками Starlink на борту відбувся з майданчика 39A Космічного центру Кеннеді у Флориді о 06:59 за місцевим часом (13:59 за київським часом). Приблизно через 9 хвилин після старту перший ступінь ракети-носія здійснив посадку на спеціальну платформу A Shortfall of Gravitas в Атлантичному океані. Згідно з наявними даними, цей ступінь ракети вже використовувався для проведення чотирьох космічних пусків.

    “Falcon 9 успішно стартувала, доставивши в космос 53 супутника Starlink”, – підвела підсумок нинішньої місії менеджер SpaceX з виробництва Джессі Андерсон (Jessie Anderson).

    Вона також зазначила, що цей пуск став для SpaceX вже третім протягом останніх кількох днів. Раніше компанія провела місії із запуску супутників Starlink у космос 13 та 14 травня.

    На сьогодні супутникове угруповання Starlink налічує понад 2300 апаратів і продовжує швидко розширюватися. Цього року SpaceX здійснила 21 місію, з яких 14 пов’язані з виведенням супутників Starlink на орбіту. Передбачається, що зрештою угруповання Starlink може розростись до 30 тис. апаратів. Це означає, що SpaceX продовжить активно доставляти супутники на орбіту.

    Джерело: Space