NASA у серпні відправить до Місяця космічний корабель Orion

    418

    Це буде тестова непілотована місія.

    Глава NASA Білл Нельсон під час слухань комісії палати представників з бюджетних асигнувань повідомив, що перший непілотований політ космічного корабля Orion до Місяця у рамках програми Artemis відбудеться у серпні поточного року.

    «На цей час я сказав би, що в серпні. У рамках місії тривалістю близько тридцяти днів будуть перевірені всі системи для здійснення непілотованих польотів», – відповів Нельсон на запитання члена комісії про запуск місії Artemis-1.

    Вона передбачає запуск непілотованого космічного корабля Orion до Місяця, на орбіті якого він буде кілька тижнів. Потім корабель повернеться до Землі, і його капсула приводиться в Атлантиці.

    Перед запуском ракета-носій має успішно пройти стендове випробування. Під час випробування фахівці проведуть імітацію процедур, необхідних для успішного запуску, а також перевірять роботу систем, інтерфейсів та програмного забезпечення.

    18 березня NASA повідомило, що 98-метрову ракету SLS з космічним кораблем Orion було вивезено на транспортері з цеху вертикального складання на стартовий майданчик 39B космічного центру імені Кеннеді. Проте через низку технічних проблем тест неодноразово переносився.

    Тестовий політ повинен продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання місії, що пілотується. У ході місії Artemis 2 до Місяця вирушить екіпаж у складі чотирьох астронавтів. Пілотований корабель, політ якого зараз планується в 2024 році, повинен буде здійснити обліт природного супутника Землі. Після виконання тривалого космічного польоту корабель Orion, що спускається, з астронавтами приводниться в Атлантиці. У рамках місії Artemis 3 вже має відбутися висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.

    Програма Artemis була оприлюднена у вересні 2020 року. Її головна мета — повернення через 53 роки американських астронавтів на місячну поверхню в 2025 році, будівництво близькомісячної станції та підготовка умов для можливої ​​колонізації Місяця в майбутньому.

    Джерело: nasa.gov



    • інші новини