Стало відомо, кого з українців хочуть звільнити від мобілізації

    57738

    Декілька народних депутатів пропонують Верховній Раді звільнити від мобілізації викладачів вишів незалежно від наявності у них наукового ступеня.

    Як передає ВСВІТІ, про це йдеться у законопроекті № 7352 «Про внесення змін до статті 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Зокрема в документі йдеться про відстрочку від призову на військову службу при мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

    Проектом закону передбачається, що призову на військову службу під час мобілізації в особливий період не підлягають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови, що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищого, професійного, професійного (професійно-технічного) або загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

    Нагадаємо, в Україні з 24 лютого чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Хоча, на думку юристів, немає жодного нормативного акту, який забороняв би таким особам перетинати державний кордон України.



    • інші новини