В Україні з’явиться нова відзнака: кого нагородять

    1560

    Президент України Володимир Зеленський заснував почесну відзнаку «За мужність та відвагу». Цією нагородою відзначатимуть бойові звитяги особового складу військових частин ЗСУ та інших військових формувань, мужність та героїзм, виявлених в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

    Відповідний указ №310/2022 опублікований на сайті очільника держави, передає ВСВІТІ.

    «Заснувати почесну відзнаку «За мужність та відвагу» для відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу військових частин (зʼєднань) Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, ведення бойових дій та виконання бойових (спеціальних) завдань», – йдеться в документі.

    На відзнаці «За мужність та відвагу» зображено Знак Княжої Держави Володимира Великого, а інший кінець стрічки з обох сторін прикрашений рослинним орнаментом та зображенням медальйона-підвіски Знака Президента.

    Раніше глава держави нагородив майже 300 бійців, які захищають Маріуполь від рашистів.