Вчені зробили несподіване відкриття про ліси

    147

    Дослідники з Університету Міннесоти вперше дали наукову оцінку кількості видів дерев, що існують у світі, і зробили несподіване відкриття, виявивши багато нових рослин, повідомляє «Бі-бі-сі».

    Вчені проаналізували дані про сотні тисяч лісів планети та визначили ймовірну кількість різних видів дерев. Згідно з доповіддю, із 73,3 тисячі існуючих представників флори 9200 залишаються невідомими. Таким чином, у світі є на 14 відсотків більше дерев, ніж передбачалося раніше.

    Експерти зазначили, що більшість рідкісних видів ростуть у тропічних лісах і перебувають під загрозою зникнення через зміну клімату та знеліснення. Порятунок екзотичних дерев має забезпечити їжею багато живих організмів, а також допомогти людям впоратися з глобальним потеплінням, оскільки рослини вбирають вуглекислий газ.

    За словами керуючого дослідженням доктора Пітера Райха, зібрані дані показують, наскільки вразливою стала біологічна різноманітність у лісах. Експерт сподівається, що отримана інформація допоможе виправити ситуацію. «Наше дослідження показало, на які місця варто звернути увагу насамперед. Найбільше екзотичних видів ми знайшли у тропіках та субтропіках Південної Америки, Африки, Азії та Океанії», — заявив учений.

    У січні нещодавно виявлений вид дерев назвали на честь американського актора Леонардо Ді Капріо. Таким чином, вчені з Королівського ботанічного саду Кью у Великій Британії відзначили екологічний активізм артиста. Uvariopsis dicaprio – це вічнозелене дерево з блискучими жовтими квітами, які ростуть прямо на стовбурі. На цей час воно перебуває під загрозою зникнення.



    • інші новини