Google перестала продавати свій найкращий бюджетний смартфон

    288

    Смартфон Pixel 4a надійшов у продаж у серпні 2020 року. І тепер, менш як через два роки, назавжди зник із продажу.

    Інтернет-гігант Google зняв з продажу один із найдоступніших своїх смартфонів. Йдеться про випущений у 2020 році Pixel 4a, який є «полегшеною» версією старшого брата в особі Pixel 4.

    Google вирішив припинити продаж Pixel 4a назавжди без зайвого шуму та оголошень. Про те, що смартфон зник із асортименту фірмового інтернет-магазину Google Store, повідомили автори порталу 9to5Google. Однак назвати подію повною несподіванкою не можна, оскільки останні кілька місяців Pixel 4a був у дефіциті та створювалося враження, що компанія просто розпродає свої складські запаси перед тим, як остаточно згорнути продажі. Тим більше зараз на підході новий бюджетний смартфон Google з приставкою «a» в назві. Це Pixel 6a, запуск якого очікується навесні на конференції Google I/O 2022.

    Слід зазначити, що багато експертів називали Pixel 4a найкращим недорогим смартфоном Google за всю історію. Першокласним бюджетником його робили ціна в 350 доларів, відмінна основна камера та «чиста» версія Android із гарантією трирічних оновлень. Апарат базується на досить швидкому навіть за сучасними мірками чипсеті Snapdragon 730 від Qualcomm, має 128 ГБ вбудованої пам’яті проти 64 ГБ у Pixel 3a і до того ж на старті продажів був дешевший за попередника на 50 доларів.



    • інші новини