У Єгипті знайшли сімейну гробницю з 30 муміями різного віку

    617

    Археологи виявили в єгипетському місті Асуан 30 мумій, пише видання Live Science.

    Вхід у стародавню сімейну гробницю був захований у випаленій вогнем будівлі, всередині якої фахівці знайшли 30 мумій різного віку, включаючи кількох літніх людей з артритом, а також дітей та новонародженого немовляти.

    Дослідники поки що не датували гробницю, але вони вважають, що одна сім’я ховала в ній своїх померлих протягом кількох століть.

    Професор з Міланського університету, єгиптолог і керівник розкопок Патриція П’ячентіні вважає, що поховання, найімовірніше, було зроблено в птолемеївському та римському періодах — з I століття до нашої ери до II або III століть нашої.

    Виявлений некрополь став одним із 300 поховань, які археологи знайшли в районі Мавзолею Ага-хана на вершині невеликого пагорба вздовж Нілу. Унікальність даної гробниці полягає в тому, що вона знаходиться всередині більшої наземної структури, тоді як більшість інших гробниць розташовані під землею або викопані в скелястих пагорбах. Імовірно, цей некрополь використовували для жертвоприношень. Це доводять знайдені тут кістки тварин, рештки рослин, фруктів, уламки вази, намисто та інші предмети.

    П’ячентіні та її команда також виявили на стінах будівлі сліди вогню, які могли залишити ті, хто проводив ритуал, або розкрадачі могил.

    Джерело: livescience.com



    • інші новини