В Австралії винайшли гідрокостюм, здатний витримати укус акули

    258

    2019 року фахівці з австралійського Університету Фліндерса оголосили про плани створення гідрокостюму, який зможе захистити людину у разі нападу акули. Через три роки з розробки потрапила на ринок – на Kickstarter гідрокостюм можна купити за $570, повідомляється на сайті компанії-виробника Shark Stop.

    Матеріал для екіпірування виконаний з полімерних волокон, створених за новою технологією, та неопрену. Він успішно пройшов випробування із білими акулами. Розробники стверджують, що костюм зменшує глибину укусу хижої риби. Матеріал виявився міцнішим за кевлар і сталь, він також застосовується у виробництві балістичних щитів.

    Товщина гідрокостюму варіюється від двох до семи міліметрів. На неопреновій основі в місцях, найбільш уразливих для укусу, прикріплені захисні накладки. При цьому костюм зберіг свої гнучкі властивості.

    Виробник пропонує дві версії свого гідрокостюму – для серферів та дайверів. Броня має необхідні атрибути, такі як кишеня для ключів, блискавку, наколінники.

    Нагадаємо, восени 2021 року вчені з’ясували причину нападу акул на людей. Вони припустили, що морські хижачки можуть переплутати їх з іншими ссавцями, які є їхньою основною здобиччю.



    • інші новини