Запуск ракети SpaceX з італійським супутником перенесли вчетверте

    99

    Запуск американської важкої ракети Falcon 9 з італійським супутником радіолокаційного спостереження COSMO-SkyMed (CSG-2), що планувався на понеділок за київським часом, перенесено ще на добу, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

    Причиною стало “знаходження морського судна у небезпечній зоні”.

    Запуск ракети тепер планується здійснити о 18:11 у понеділок за часом Східного узбережжя США (у вівторок о 02:11 за київським часом) з 40-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

    Раніше SpaceX вже тричі відкладало запуск через несприятливі погодні умови.

    Цей супутник Італійської космічної агенції (ASI) призначений для виконання завдань у військових та наукових цілях. Головним чином він моніторитиме ситуацію в регіоні Середземного моря. Супутник поповнить орбітальне угруповання аналогічних космічних апаратів CSG-1, CSG-3 та CSG-4. Але при цьому є їхньою вдосконаленою версією. Він буде виведений на орбіту заввишки 619 км.

    Приблизно через вісім хвилин після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовується для запусків вже втретє, повинен буде здійснити керовану вертикальну посадку на космодромі на мисі Канаверал.

    Крім того, спеціальні рятувальні судна SpaceX мають виловити з Атлантики дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відділення спускатимуться на парашутах.