Google судитимуть за обман клієнтів щодо даних про їхнє місцезнаходження

    294

    Очікується, що позов буде поданий у Техасі, Вашингтоні, Індіані та окрузі Колумбія.

    Новий позов проти Google був поданий у понеділок чотирма генеральними прокурорами на чолі з генеральним прокурором округу Колумбія Карлом А. Расіном (Karl A. Racine), в якому стверджується, що Google робить “майже неможливим” припинення відстеження розташування користувачів, попри здатність користувачів контролювати інформацію про конфіденційність через налаштування облікового запису Google.

    Очікується, що позов буде поданий у Техасі, Вашингтоні, Індіані та окрузі Колумбія. У ньому стверджується, що Google використовує «темні патерни» — маючи на увазі тактику, яка може вплинути на поведінку споживача на користь бізнесу, використовуючи зібрані дані про місцезнаходження. У позові також стверджується, що Google розробила свої продукти, щоб підштовхнути або змусити користувачів ненавмисно надати більше даних про місцезнаходження, стверджуючи, що це порушує різні закони штату та округу Колумбія щодо захисту прав споживачів.

    Прес-секретар Google Хосе Кастанеда (José Castañeda) зробив заяву The Washington Post у відповідь на позов, що надходить: «Генеральні прокурори порушують справу, засновану на неточних твердженнях і застарілих твердженнях про наші налаштування. Ми завжди вбудовували функції конфіденційності у наші продукти та забезпечували надійний контроль даних про місцезнаходження. Ми активно захищатимемося і виправимо ситуацію».

    Ще в 2018 році округ Колумбія розпочав розслідування практики збору даних про місцезнаходження Google після того, як розслідування показало, що Google продовжував збирати дані про місцезнаходження навіть після того, як налаштування було відключено.

    Протягом 2019 року Google представила засоби контролю конфіденційності, такі як автоматичне видалення розташування та історії пошуку, а також вбудовані режими інкогніто для додатків Google Search і Maps.



    • інші новини