Ілон Маск планує чипувати людей вже цього року

    7804

    Новини, пов’язані з ексцентричним підприємцем Ілоном Маском, надходять із вартою заздрості регулярністю. Так, нещодавно мільярдер розповів діловому виданню The Wall Street Journal, що його нейротехнологічна компанія Neuralink планує провести свій перший експеримент із чипування людини вже цього року. Зараз компанія шукає директора з клінічних випробувань, в обов’язки якого таки входитиме контроль над процесом імплантації.

    Neuralink вже проводила такі експерименти над свинями та мавпами. Головною ж метою розробки є допомога людям: як стверджується, за допомогою імпланту можна буде повертати слух та рухливість кінцівкам, лікувати депресію та травми головного мозку.

    Тим часом діяльність іншої компанії, заснованої Маском, – SpaceX – викликала невдоволення вчених, що досліджують космос. Річ у тому, що минулого тижня компанія вивела на орбіту ще 49 супутників Starlink, і зараз їхня загальна кількість перевищує 2 тисячі одиниць. Тепер вони заважають астрономам робити знімки космосу із Землі.

    20% відзнятого матеріалу виявляється зіпсованим через те, що на знімках, зроблених після заходу сонця і перед сходом Сонця, присутні смуги від супутників, які мерехтять, відбиваючи сонячне світло. У 2019 році цей показник складав 0,5%.

    При цьому Маск пообіцяв, що до 2027 року кількість супутників, виведених на орбіту, становитиме вже 10 000 одиниць. Для розв’язання цієї проблеми нові супутники SpaceX вже отримали спеціальні сонцезахисні козирки.

    Джерело: the Guardian, space.com