Вчені: глобальне потепління змінить зовнішній вигляд людей

    1180

    Внаслідок глобального потепління зовнішній вигляд людини може стати іншим, заявили вчені Кембриджського університету. Вони проаналізували, як змінювався образ Homo sapiens за останній мільйон років, і зробили прогноз на майбутнє, повідомляє Sasapost.

    Учасники дослідження зібрали близько 300 скам’янілостей Homo, які жили в різні епохи та в різних регіонах світу. Потім вони визначили, у якому кліматі мешкала кожна особина.

    Дослідження показало, що у минулому розмір тіла людини неодноразово змінювався. Це було пов’язано безпосередньо з температурою. У холодному кліматі люди ставали більшими, у теплому – зменшувалися.

    Вигляд Homo sapiens виник близько 300 000 років тому в Африці. Але рід Homo існує набагато довше і включає неандертальців та інші вимерлі родинні види, такі як Homo habilis і Homo erectus.

    Головною рисою еволюції нашого роду є тенденція до збільшення розмірів тіла та мозку. Сучасна людина на 50% важча Homo habilis, а її мозок втричі більший. Але надалі, на думку вчених, ця тенденція може змінитися.

    Автори дослідження припустили, що у людей підвищиться вироблення меланіну – пігменту, з яким пов’язані колір шкіри, волосся та очей. Оскільки його побільшає, шкіра у людей стане темнішою. Крім того, ймовірно деяке зменшення розмірів тіла та головного мозку.

    Раніше вчені заявили, що у австралійських папуг у ході потепління збільшився дзьоб. У деяких південних видів збільшуються вуха, лапи та хвости.