В ході “Великого будівництва” знайшли артефакти віком понад 7 тисяч років

    1951

    Українські археологи представили колекцію прадавніх керамічних артефактів, які були знайдені під час археологічних розкопок на об’єктах програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництва” у Львівській та Полтавській областях.

    Про це пише РБК-Україна з посиланням на “Укравтодор“.

    Археологічні роботи під час будівництва доріг дозволять відкрити і зберегти свідчення давньої історії України, вважає молодший науковий співробітник “Рятівної археологічної служби” Богдан Сало.

    Промопроект започатковано командою “Рятівної археологічної служби” Інституту археології НАН України спільно із Службою автомобільних доріг у Львівській області.

    В ході "Великого будівництва" знайшли артефакти віком понад 7 тисяч років

    Загалом у колекції, за словами Богдана Сала, кераміка від доби неоліту і до кінця XVII століття. Найдавніші зі знахідок мають понад 7 тис. років.

    “Для науковця-археолога кераміка – це є просто клондайк інформації. Коли ми знаходимо навіть невеличкий фрагмент, перед нами відкривається цілий світ давньої людини. Ми можемо зрозуміти, як вона жила, чим користувалась у повсякденному житті, і навіть – у що вона вірила”, – розповів він.

    Артефакти було знайдено під час розкопок поблизу трас Н-31 “Дніпро – Решетилівка” у межах Полтавської області та Т-14-25 на ділянці “Жовква – Кам’янка-Бузька” у Львівській області.