Розкрито ключові параметри Qualcomm Snapdragon 898

    61

    За словами Digital Chat Station, енергоспоживання буде знижено в платформі Qualcomm наступного покоління.

    Відомий мережевий інсайдер Digital Chat Station роздобув інформацію про характеристики нової однокристальної системи Qualcomm Snapdragon 898, яка повинна лягти в основу флагманських смартфонів Xiaomi 12 і Samsung Galaxy S22.

    Джерело пише, що Qualcomm Snapdragon 898 виробляється з використанням 4-нм виробничого процесу Samsung. Крім того, в цій однокристальній системі використовується трикластерна архітектура (1+3+4). Частота ядра Cortex X2 складає 3,0 ГГц. Три ядра працюють на частоті 2,5 ГГц, а енергоефективні ядра працюють з частотою 1,79 ГГц. В якості графічного процесора виступає Adreno 730.

    Джерело додало, що частоти фінальної версії будуть приблизно такими ж, як у тестованого в цей момент прототипу. При цьому також повідомляється, що енергоспоживання залишилося приблизно на рівні Snapdragon 888. За словами Digital Chat Station, енергоспоживання буде знижено в платформі Qualcomm наступного покоління.

    Якщо Qualcomm буде слідувати своєму щорічному графіку, то Snapdragon 898 представлять на саміті Qualcomm в грудні цього року. Крім того, Snapdragon 898+ можуть випустити в другій половині 2022 року, при цьому дана платформа буде проводитися силами TSMC і може бути кращою в плані енергоспоживання.