Найкрасивіші в світі острови та пляжі

    270

    Літо вже закінчилось, проте це не означає, що мріяти, або й планувати свій наступний відпочинок вже не можна. Думки про кришталево чисту воду та піщані пляжі – це все, що потрібно, щоб надихнути на наступну подорож.

    Враження від поїздки найчастіше залежать від самого мандрівника, а тому не існує такого пляжу чи острову, який би сподобався абсолютно всім. Деякі надають перевагу широким піщаним ділянкам з великим вибором водних атракціонів і натовпом людей, а іншим до вподоби безлюдні береги зі спокійними водами. У списку нижче взято до уваги цей та інші фактори, такі як унікальні пейзажі, якість пляжу та загальну доступність, щоб визначити найкращі пляжі світу.

    Грецькі острови

    Відвідати Грецькі острови мріє чимало людей, і це зовсім не дивно. Грецькі острови – це рай для любителей сонця, усіяний незайманими пляжами вздовж Середземного моря, чарівними рибальськими селами, химерними ринками та мальовничими береговими лініями. Практично кожен куточок островів настільки ідеальний, що здається ви крокуєте не справжнім містечком чи селом, а потрапили всередину листівки з синьо-білою архітектурою та блакитними водами моря. Люди буквально плескають у долоні (а у деяких навіть виступають сльози радості), коли сонце заходить на Санторіні, тому що це справді найкраще місце для закоханих та молодят.

    Насолоджуйтесь привітністю людей, досліджуючи острови з Міконосу з його неймовірним нічним життям та смачними стравами до Криту, найбільшого грецького острова, багатого на історичні місця, треки для походів та невеликі містечка; а невеликі острови Наксос і Парос – найбільш зручні для сімейного відпочинку.

    Намагайтеся не зациклюватися на узо, оливках та стародавніх статуях – знайдіть щось своє, унікальне, дослідіть острів якнайдетальніше.

    Ібіца, Іспанія

    Незалежно від того, прилетіли ви сюди, щоб відірватися на пляжних вечірках, чи поніжитися на сонці – будьте впевнені, що як тільки ви ступите на цей острів, залишити його вже буде важко, адже енергію цього місця важко з чимось порівняти.

    Ібіца відома своїми шаленими денними вечірками, діджеями, пляжними клубами та жвавим нічним життям – це острів, який заслужив репутацію мекки як серед знаменитостей, так і мандрівників. Але вечірки – це далеко не все, що може запропонувати цей іспанський острів. У Ібіци є й більш романтична та спокійна сторона з тихими піщаними бухтами та пагорбами, покритими соснами, чудовими селами, наповненими характером та ретрітами з йоги.

    Старе місто Ібіца – місце, яке місцеві жителі та середземноморські туристи найчастіше обирають для проживання, Сан-Антонія – для диких та молодих серцем. Обов’язково варто побачити захід сонця в оригінальному кафе Cafe de Mar. Подумайте про одноденну поїздку на ідилічний острів Форментера.

    Філіппіни

    Якщо ви шукаєте блаженства в Південно-Східній Азії, Філіппіни – чудовий вибір. Країна відома у всьому світі своїми пляжами з білими пісками, бірюзовими водами та найрізноманітнішими морськими мешканцями світу. Вибір для відпочинку чималий: Ель-Нідо зі своїми унікальними краєвидами закохає в себе любителів «дикої пригоди»; острів Палаван, що отримував звання “найкращий у світі” три роки підряд від Travel + Leisure – це справжній романтичний рай з високими горами, вапняковими печерами та підземною річкою; Сіаргао, віддалений і мрійливий острів, був визнаний читачами Conde Nast Traveler найкращим островом у світі; а Боракай вже не раз завойовує звання “Кращий азіатський острів”. Крім 7600 тропічних островів на вибір, Філіппіни можуть похизуватися і бурхливим нічним життям з прихованими барами, відомими покерними клубами та подіями, нічними ринками, клубами, караоке-барами та багато чим іще.

    Таїланд

    Ще однією перлиною Південно-Східної Азії є Таїланд. З такою різноманітністю, історією та красою, які можна знайти в Таїланді, – залишити цей рай з незайманими пляжами, усіяними шикарними пляжними бунгало буде задачею не з простих.

    Одне з найкращих місць для біч-хоппінгу (1430 островів) – ось короткий огляд деяких із найпопулярніших островів Таїланду та чого від них чекати:

    Ко-Самуї призначений для родинного відпочинку, новачків, молодят та любителей оздоровлення, які прагнуть втекти до гірського тропічного лісу або полежати біля одного з його оздоблених пальмами пляжів. Він наповнений розкішними курортами світового класу.

    Ко -Тао має найкращий дайвінг і славиться своїми тропічними кораловими рифами, де зелені черепахи збираються для розмноження.

    Ко Пха Нган – для гедоністів та хіпі. Візьміть з собою гамак та оберіть скелю між пальмами і спостерігайте за заходом сонця, потягуючи кокосовий сік… або розважайтеся на всю на одній із шалених вечірок повного місяця, яка збирає гуляків з усього світу на щомісячних урочистостях.

    Пхукет призначений для відпочинку на широку ногу з його 6-зірковими курортами, модними клубами та ресторанами з відомими шеф-кухарями. І все це серед тропічних лісів та гір.

    Ко Пхі Пхі став відомий після фільму Пляж з Лео Ді Капріо у головній ролі. Він являє собою колекцію з шести островів, які ідеально підходять як для мандрівників, так і для закоханих. Тут і тропічні пляжі, і приголомшливими скеляні утвореннями з барвистим морським життям.

    Шотландські острови

    Зазвичай, Шотландія це не та країна, де ми очікуємо побачити білі піщані пляжі з кришталево чистою бірюзовою водою, але вони тут справді є. Шотландські острови є дійсно захоплюючим варіантом для хоппінгу по пляжам, адже у них є що запропонувати всім типам мандрівників – від дегустації віскі, до альпінізму та мальовничих поїздок уздовж узбережжя.

    Маючи понад 790 островів, лише близько 90 з них заселені, більшість з яких є частиною Гебрид та Північних островів.

    На Оркнейських островах, які заслужили титул об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, можна знайти деякі з найкраще збережених неолітичних пам’яток Європи.

    У світі існує так багато захоплюючих місць, культурного спадку, стежинок, дикої природи, пляжів та барів, які ще належить відкрити… і ще стільки спогадів, які чекають на створення.



    • інші новини