Через повінь iPhone 13 затримується, а Apple і Foxconn зазнають значних збитків

    88

    Велика частина заводу була затоплена, при цьому під водою опинилася велика кількість автоматизованого виробничого обладнання.

    В останні дні проливні дощі в багатьох частинах провінції Хенань викликали великомасштабні повені. Повідомляється, що багато доріг, транспорт та інші об’єкти були серйозно пошкоджені, зокрема, сильно постраждали різні підприємства, що позначиться на термінах постачання нової продукції Apple та інших компаній.

    Згідно з наявною інформацією, завод Foxconn в Чженчжоу є найбільшою в світі виробничою базою для мобільних телефонів Apple. Тут працює понад 90 виробничих ліній, близько 350000 співробітників, які випускають близько половини всіх мобільних телефонів Apple для продажу в усьому світі.

    Співробітники Foxconn розповіли ЗМІ, що під час повені приблизно 1000 осіб на заводі опинилися в пастці та очікували порятунку. Велика частина заводу була затоплена, при цьому під водою опинилася велика кількість автоматизованого виробничого обладнання. На цей час рятувальні роботи тривають.

    Раніше повідомлялося, що Foxconn отримала всі замовлення на новий 6,7-дюймовий iPhone 13 Pro Max, 68% замовлень на 6,1-дюймовий iPhone 13 і близько 60% замовлень на 6,1-дюймовий iPhone 13 Pro. Вони повинні були виготовлятися як раз на цьому заводі. Місцеві ЗМІ стверджують, що через повінь постачання смартфонів серії iPhone 13 помітно затримаються.

    За останніми даними, серія iPhone 13 вже була запущена в масове виробництво на момент повені. ЗМІ пишуть, що ситуація не тільки затримає випуск iPhone 13, але і завдасть значних матеріальних збитків Apple і Foxconn.