Ілон Маск вперше відправиться в «космос» на кораблі Virgin Galactic, а не на ракеті SpaceX

    251

    За даними The Wall Street Journal, місце на кораблі пропонується за 250000 доларів.

    В інтерв’ю The Sunday Times британський мільярдер Річард Бренсон (Richard Branson) підтвердив, що засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) забронював місце на один з наступних запусків космічного корабля компанії Virgin Galactic.

    Річард Бренсон додав, що Ілон Маск є його другом, і він не виключає, що одного разу відправиться в космос на одному з кораблів компанії SpaceX. Поки що невідомо, коли Ілон Маск збирається відправитися в політ на кораблі Virgin Galactic. За даними The Wall Street Journal, місце на кораблі пропонується за 250000 доларів. При цьому пасажирам пропонують побувати в невагомості протягом декількох хвилин.

    Нагадаємо, вчора компанія Virgin Galactic успішно запустила свій космічний корабель Unity-22 з Річардом Бренсоном і ще кількома астронавтами, який потім зробив посадку в космопорту «Америка» в штаті Нью-Мексико.

    Ілон Маск і Джефф Безос привітали з успішним польотом в «космос» Річарда Бренсона, хоча компанія Безоса Blue Origin раніше заявила, що не визнає космічним цей політ. Слово «космос» вміщено в лапки, бо корабель Virgin Galactic піднявся на висоту 86 км, тоді як «межа космосу» (лінія Кармана) починається на висоті 100 км.

    Тут потрібно прояснити, що Ілон Маск і Джефф Безос є прямими конкурентами і ніколи не заявляли про свою дружбу, на відміну від Маска і Бренсона.