Windows 11 поступилася по продуктивності Windows 10 в перших тестах

    383

    Перші тести Windows 11 показують не дуже хороший стан наступної ОС від Microsoft.

    Видання HotHardware провело порівняння комп’ютерів, які працюють під управлінням версії операційної системи Windows 11, що потрапила в мережу і поточної версії Windows 10.

    Для тестування використовувалися ноутбуки Dell XPS 13 9300 з процесором Intel Core i7-1065G7 і Lenovo IdeaPad Slim 7 на базі AMD Ryzen 7 4800U. Процес установки Windows 11 практично такий же, як і для Windows 10. При першому запуску оглядачі відзначають новий вітальний звук і перероблену панель задач, значки на якій розташовані по центру.

    У Geekbench операційні системи Windows 11 і Windows 10 показали порівнянні результати, які розрізняються в межах похибки. Але в PCMark 10 різницю вже видно, і вона явно не на користь Windows 11. Розрив вийшов хоч і не найбільший, але цілком помітний. Windows 10 явно лідирувала в тесті Essentials. Але в тесті Digital Content Creation розставлення сил змінилася – тут вже Windows 11 взяла верх, але тільки в системі на базі AMD.

    У тесті браузера Speedometer 2.0 результати Windows 11 виявилися вищими, ніж у Windows 10. Однак оглядачі відзначають, що різниця може бути пов’язана з використанням різних збірок браузера Chrome.

    У Cinebench R23 результати однопотокового тестування мало різнилися між версіями ОС, але при обробці декількох потоків даних Windows 11 продемонструвала зниження продуктивності приблизно на 10% в порівнянні з Windows 10.

    В 3DMark Night Raid комп’ютер на базі AMD Ryzen працював однаково під обома операційними системами, в той час, як ноутбук на базі Intel працював на 4% повільніше під управлінням Windows 11.

    Важливо розуміти, що це рання збірка, а Microsoft все ще оптимізує операційну систему. Презентація Windows 11 відбудеться 24 червня.



    • інші новини