Google випустила довгоочікувану Fuchsia OS

    175

    Вона почала поширюватися як оновлення для розумної колонки з екраном Google Nest Hub.

    Компанія Google нарешті випустила нову операційну систему Fuchsia OS. Минуло понад чотири роки з того часу, як Fuchsia OS була вперше представлена.

    Однак першим серійним пристроєм, який отримав Fuchsia OS, став зовсім не смартфон, як багато хто сподівався і припускав. Навпаки, першою ластівкою став продукт для розумного будинку.

    Google почала поширювати оновлення для Nest Hub першого покоління. Апдейт замінює існуючу операційну систему пристрою на Fuchsia OS.

    Нагадаємо, Nest Hub – це розумна колонка з підтримкою Google Assistant і великим 7-дюймовим дисплеєм. Пристрій дебютувало в 2018 році та працював під управлінням Cast OS, операційної системи на базі Linux.

    Тепер Google змінює ОС на Fuchsia OS. Як би цікаво це не звучало, перше оновлення з ОС Fuchsia не принесе якихось серйозних змін користувальницького інтерфейсу. Фактично, всі елементи дизайну, орієнтовані на користувача, а також загальна функціональність і особливості Nest Hub залишаться такими ж, як і раніше.

    Оновлення на основі Fuchsia добереться до всіх Nest Hub першого покоління поступово, протягом найближчих місяців. Відзначається, що перехід на Fuchsia OS з Cast OS буде повільним процесом. Спочатку нова ОС з’явиться на пристроях Nest Hub, чиї користувачі беруть участь в програмі тестування Preview Program, а потім стане доступна для ширшого кола користувачів.

    На цю мить Fuchsia доступна тільки для Nest Hub 2018 року. Google не уточнила, коли можна очікувати впровадження новітньої операційної системи на інші пристрої на базі Cast OS, включаючи Nest Hub другого покоління. З огляду на те, що Fuchsia знаходиться в розробці з 2016 року, було приємно побачити, що вона почала працювати на серійному пристрої. На відміну від Android і Chrome OS, заснованих на Linux, Fuchsia OS створена з нуля і використовує нове мікроядро під назвою Zircon.