Депутати розширили список осіб, яких не торкнеться загальне декларування доходів

    853

    Депутатам, чиновникам і громадянам, які потрапили під санкції, заборонять “відбілити” свої доходи шляхом загального декларування. Раніше в цьому списку фігурували тільки депутати і чиновники.

    Про це проінформував заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, голова фракції “Голос” Ярослав Железняк на своїй сторінці в Facebook. За словами нардепа, таким чином податковий комітет “підтримав санкційний челлендж від РНБО”.

    Зокрема, в повідомленні вказується, що комітет підтримав поправку до законопроєкту № 5153, яка забороняє брати участь в податковій амністії українцям, проти яких введені санкції. “Отримані незаконним шляхом, в Росії або на окупованих територіях гроші неможливо буде” відбілити” за рахунок амністії”, – заявив Железняк.

    У свою чергу, глава комітету, нардеп від партії “Слуги народу” Данило Гетьманцев повідомив в Telegram, що комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 13 травня рекомендував парламенту прийняти у другому читанні та в цілому внесені президентом Володимиром Зеленським законопроєкти № 5153 і № 5155 про податкову амністію.

    “Проєкти спрямовані на те, щоб дати можливість (добровільно) українським громадянам вивести в білу активи, почати фінансове життя з чистого аркуша, а також залучити кошти в економіку нашої держави”, – зазначив Гетьманцев.