SpaceX вивела на орбіту 26 партію інтернет-супутників Starlink

    43

    Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок, 4 травня, успішно вивела на низьку навколоземну орбіту чергову партію з 60 мінісупутників, які повинні поповнити орбітальне угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Про це повідомила компанія-розробник SpaceX в своєму Twitter.

    «Вивід супутників Starlink підтверджений», – заявили в компанії. В рамках проекту це вже 26-й вивід на орбіту групи інтернет-супутників починаючи з травня 2019 року.

    О 15:01 за часом Східного узбережжя США (22:01 за київським часом) зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида) був здійснений запуск. Трансляція велася на сторінці в Twitter SpaceX.

    Приблизно через 1 годину 4 хвилини після старту ракети група супутників Starlink була виведена на задану орбіту. Крім того, перша багаторазова ступінь ракети-носія Falcon 9 через 8 хвилин 39 секунд після запуску здійснила керовану вертикальну посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебувала в Атлантиці приблизно в 600 км від космодрому на мисі Канаверал. Дана перша багаторазова ступінь ракети-носія використовувалася для запусків вже дев’ятий раз.

    Раніше, 29 квітня, також була запущена партія з 60 супутників Starlink. З урахуванням нинішніх супутників орбітальне угруповання SpaceX буде складатися вже з 1563 космічних апаратів. В цей час компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

    Надалі SpaceX має намір розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення повномасштабної мережі, яка забезпечить жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.