Samsung представила Galaxy Book Odyssey – перший ноутбук з GeForce RTX 3050 Ti

    1350

    Це той самий потужний пристрій Galaxy, який південнокорейська компанія обіцяла представити на Unpacke.

    Компанія Samsung провела захід Unpacked, на якому представила оновлені ноутбуки лінійки Galaxy Book. Крім супертонких і легких Galaxy Book Pro, виробник анонсував зовсім нову модель під назвою Galaxy Book Odyssey, і на сьогодні це найпотужніший ноутбук південнокорейського гіганта. Його особливість полягає, в тому, що в ньому вперше для такого класу пристроїв використовуються процесори Intel Tiger Lake-H, які дебютують тільки 11 травня, а також графічний прискорювач RTX 3050 Ti (або RTX 3050).

    Новинка вийшла порівняно компактною і легкою, її товщина становить 17,7 мм, а вага – 1,85 кг. Ноутбук оснащений 15,6-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD, процесором Core i5 або i7 11-го покоління, до 32 ГБ оперативної пам’яті DDR4X і накопичувачем SSD NVMe об’ємом до 2 ТБ.

    Odyssey також має веб-камеру з роздільною здатністю 720p, здвоєний мікрофон для відеодзвінків, сканер відбитків пальців в кнопці живлення і динаміки з підтримкою Dolby Atmos. За автономність відповідає акумулятор на 83 Вт·год, однак інформацію про час автономної роботи виробник не надав. Усередині також встановлена ​​вдосконалена система охолодження.

    Що стосується інтерфейсів підключення, тут є два порти USB-C (один використовується для підключення зарядного пристрою), три USB-A 3.2, HDMI, Gigabit Ethernet і microSD. Ноутбук підтримує Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1.

    Galaxy Book Odyssey надійде в продаж у серпні за ціною від 1400 доларів за базову версію.