Ілля Кива підробив довідку у дисертації і збрехав про участь у конференціях

    149

    У своїй кандидатській дисертації депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива використав довідку з фейковим підписом та вказав наукові конференції, у яких участі не брав. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

    Пояснюється, що для успішного захисту дисертації, перед цим необхідно опублікувати низку наукових статей та виступити на наукових конференціях.

    Однак у своїй дисертації Кива вказав неправду про публікації матеріалів з виступів на науково-практичних конференціях: депутат називав ті сторінки збірників, яких насправді не було.

    Наприклад, він писав, що матеріал з виступів опублікований у збірнику на сторінках 152-154, однак у самому збірнику насправді було всього 144 сторінки.

    Також для захисту дисертації депутат надав низку довідок, які нібито підтверджують, що свої наукові напрацювання Кива застосовує на практиці. Один із таких документів видала громадська організація «Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління». Але у Bihus.Info з’ясували, що підпис на цій довідці – підроблений.

    Коли журналісти звернулись до цієї ГО за коментарем, відповіді не отримали. Однак через два дні інститут, де мав захищати роботу Кива, змінив файл з дисертацією – там вказали зовсім інше прізвище людини, яка підписувала довідку.

    Проте старий файл в інституті не видалили – у Bihus.Info знайшли на сайті одночасно дві дисертації Киви, одна з яких містить фальшивий підпис.

    Журналіст з’ясував, що виконавчою директоркою ГО «Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління» є офіційна опонентка Киви на захисті дисертації.

    Крім того, у своїй роботі депутат вдавався до вживання вигаданих термінів та неправильно посилався на першоджерела.



    • інші новини