НАСА запрошує всіх простежити за польотом марсіанського вертольота Ingenuity

    1841

    У НАСА попередили, що 11 квітня – це сама оптимістична дата.

    Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА) планує в неділю, 11 квітня, зробити першу спробу керованого пілотованого польоту на іншій планеті за допомогою вертольота Ingenuity. У зв’язку з цим НАСА запрошує всіх охочих стати свідками цієї історичної події.

    Пряма трансляція вестиметься в додатку НАСА і на вебсайті агентства. Крім того, її можна буде подивитися на популярних платформах, включаючи YouTube і Facebook.

    Перший марсіанський вертоліт Ingenuity («Винахідливість») прибув в кратер Езеро на Марсі 18 лютого, він був прикріплений до марсохода Perseverance. За планом, робота вертольота Ingenuity розрахована на 31 день. При цьому марсохід буде забезпечувати підтримку під час польотів, обробку отриманих зображень і даних про навколишнє середовище, які будуть пересилатися на Землю.

    У НАСА попередили, що 11 квітня – це сама оптимістична дата, яка може змінитися в ході того, як інженери працюють над підготовкою, передпольотною перевіркою і позиціюванням як Perseverance, так і Ingenuity.

    Вертоліт Ingenuity торкнувся поверхні планети всього кілька днів назад.



    • інші новини